BABY IN VAIN (DK)

Baby in Vain er en rockegruppe fra København i Danmarks, som består av de tre jentene Lola Hammerich, Benedicte Pierleoni og Andrea Thuesen. Bandet så dagens lys i 2010, og musikken de spiller kan beskrives som en mellomting mellom grunge, blues og indie rock. Jentene har altså raskt funnet en stjerneplass i en musikksjanger som normal domineers av godt voksne menn. Av bandets tre medlemmer er det en trommeslager og to gitarister, det er de to sistnevnte som også synger. Her er riffene tunge og tekstene dystre.

Turneer

Selv om bandet så dagens lys i 2010 har de allerede rukket å stå på scenen et utall ganger. De har varmet opp for Chelsea Light Moving, som er bandet til Thurston Moore fra Sonic Youth. Videre har de turnert med The Floor is Made Of Lava, deltatt på vår egen By:larm, Øyanatt og Slottsfjell samt den danske og svært kjente Roskildefestivalen. Her opptrådde de på Pavilion Junior Stage. De har også vært en del av programmet på SXSW flere ganger. De har også blitt nevnt i flere musikkmagasiner, som Mojo Magazine og Vice and Intro Magazine. De er også kjente for sine kritikerroste klubbkonserter rundt om i hele Europa.

Utgitte musikk

2016 For The Kids E.P.

2013 Corny #1/The Thrill

2013 Taught By Hand/Cowboys

2013 Seize The End/Alien Arms

2012 Sweetheart Dreams

2012 Machine Gun Girl/The Catcher

Benedicte Pierleoni

Benedicte Pierleoni er trommeslageren i bandet. I år har hun tatt steget frem som soloartist og kommet med et album, inneholdende et nytt og personlig uttrykk. Albumet har tittelen ”Forgotten memories” og kom i april i år. Bak albumet ligger det et samarbeid med sangeren og låtskriveren Christian Hjelm, som hun også har turnert sammen med. Benedicte har tatt kunstnernavnet Bene, og har både skrevet alle låtene selv samt spilt inn alle instrumentene i studio.

Roskilde festivalen

Denne musikkfestivalen arrangeres hvert eneste år utenfor byen Roskilde, som ligger på Sjælland i Danmark. Det var Mogens Sandfær, Jesper Switzer og Carl Fischer som grunnla festivalen tilbake i 1971. Antall besøkende ligger på rundt 70 000 og dette krever omtrent 25 000 frivillige. Roskilde festivalen er den største i sitt slag i Norden og blant de største i Europa. Festivalområdet er på hele 1 266 150 m2. Egne teltbyer tar opp det meste av plassen på festivalen som arrangeres torsdag til søndag i overgangen mellom juni og juli.

Overskuddet fra festivalen går til humanitært arbeid og hvert eneste år er det flere humanitære markeringer under festivalen.

Roskilde festivalen har ikke alltid hatt navnet Roskilde festivalen. Tilbake i 1972 het den faktisk Fantasy. Da ble festivalen avholdt over tre dager og den hadde rundt 15 000 gjester hver dag. 1976 var året da Dr. Hook and the Medicine Show spilte nakne på scenen, kun fordi mange av gjestene badet nakne i et basseng tett innpå scenen! I 1978 fikk festivalen den oransje scenen. Dette var opprinnelig en scene som hadde vært med Rolling Stones på turne, men etterpå var det ingen som ville bruk det og dermed havnet det i Roskilde.