THE MONOTRONS

Dette er en trio fra Østfoldbyen Halden, som består av Egil Pinås, Cato Haakenby og Jens-Tore «fisken» Standerholen. Gutta har spilt sammen i flere år, og har også vært med i Gringo Bandido, The Basement Brats og Catos Country Combo. Oppstarten var i 2010, og Egil har ansvaret for vokal og gitar, Jens-Tore spiller trommer og Cato spiller bass. Sammen spiller de musikk innen sjangeren powerpop / poppunk.

The Basement Brats, der blant annet Egil, født i 1973, har spilt tidligere, turnerte rundt i Europa på 90-tallet. Han jobber nå som feier i Halden, men man skal heller ikke stikke under en stol at han er en dyktig snekker. Jens-Tore har vært med i Gringo Bandido, han kjører til vanlig lastebil og elsker å stå på skateboard. Når Cato ikke spiller i bandet jobber han med kabelproduksjon i Halden. De påstår at alle ungene deres har gjort dem til et kjellerband, men de kommer gjerne ut av kjelleren dersom det dukker opp noen interessante tilbud.

Gringo Bandido og Basement Brats

Debutalbumet til bandet fra Halden heter «The King and I». Trommeslager i bandet er Stig Buckholm, som har utviklet seg enormt siden han ble med. Albumet er produsert av Sven Olsen og Athletic Sound. Bandet har bidratt med musikk til den populære tv-serien Dag og spillefilmen «Fuck Up».

Bastement Brats er en rock-pop-kvintett fra Halden. De startet opp i 1990 og medlemmene er som følger: R.C. Rasken (Ulf Larsen) på bass, Magnum (Ole Olsen) som vokalist, Egil Pinås som vokalist og gitarist, Bratman (Mads Husvik) som trommeslager og Nils Tempo (Nils Olsen) på gitar. De har spilt mye utenfor Norges grenser og ble spesielt store i Mellom-Europa. De har turnert i både Tyskland, Belgia, Frankrike og Spania, og spanjolene ble spesielt begeistret for dette bandet fra det kalde nord. De har gitt ut noen plater selv, men også vært med på en del samleplater rundt omkring i verden.

Debuten utgivelsen kom med EP-en «Blast Off!», og debutalbumet kom med «Tales From The Basement» i 1994. Det var det tyske selskapet Screaming Apple som stod bak utgivelsen. I Norge kom platedebuten først i 1996 med albumet «The Bratbeat». Basement Brats ble oppløst i 1997 etter å ha vært på turne rundt omkring i Spania. De avholdt gjenforeningskonserter både i 2007 og 2012.

Ole Evenrud – en låtskriver fra Halden

Halden har hatt, og har fremdeles, mange kjente musikere og låtskrivere. En av dem er Ole Evenrud. Etter å ha lagt sin egen artistkarriere på hylla, flyttet han til den svenske hovedstaden i 1989. Der etablerte han seg innen pop-produksjon og låtskriving, og jobbet med mange svenske,s tore artister, som blant annet Izabella Scorupko og Tone Norum. Etter noen år i Sverige kom han tilbake til Norge, da for å jobbe i plateselskapet Polygram. Der jobbet han med Trine Rein, Clawfiner, Jan Werner Danielsen, Diva, Stage Dolls og Unni Wilhelmsen for å nevne noen. På 2000-tallet reiste Evenrud tilbake til hjembyen Halden og bygget opp Hitsville Studios. Der har han jobbet med både nasjonale og internasjonale artister, og det med stor suksess.