ELLEN SUNDBERG (SE)

Ellen Sundberg er den unge, svenske artisten som i løpet av kort tid har skaffet seg en posisjon i det svenske musikklivet. Ekspertene regner muligheten for at Ellen blir den neste store kvinnelige rockeartisten som veldig stor. Hun har utgitt to album, som har mottatt strålende kritikker. I tillegg er hun en artist som flittig reiser rundt på turne. Også arbeidet med plate nummer tre er i full gang.

Ellen Sundberg elsker å spille på store scener og nå mange mennesker med sin musikk. Det er det hun brenner for. Hardt arbeid og en brennende lyst, sørger for at Ellen kommer dit hun ønsker. Musikken og uttrykket til Ellen Sundberg er unikt, det er lett å kjenne igjen hennes sanger. Hun har likevel en holdning som kan minne om andre store, kvinnelige artister, som Patti Smith. Det siste albumet hennes «Cigarette Secrets» levner ingen tvil om at Ellen er en artist som musikkverdenen vil få høre masse til.

Original artist

Ellen kjennetegnes av sin utrolige originalitet, både når det kommer til stemmen, låtene hun skriver og melodiene hun henter frem. Likevel er ikke de to første albumene hennes, «Black Raven» og «White Smoke & Pines» like. Den ene er utadvendt, spilt inn hjemme og, ikke minst, en folkelig americana plate. Den andre er mer introvert, en regelrett psykedelisk rockeplate, der du merker samhørigheten med produsenten Israel Nash. Til tross for dette er du aldri i tvil om at det er Ellen du lytter til. Låtene hennes «Radio Shadow», «Lay Down», «Favourite Town» og «Blame it on The Dreamer» egner seg utrolig bra på radio!

Ellens egne ord

«Jeg reiste til Woodstock og ville at albumet skulle speile den fasen jeg var i da jeg skrev låtene. De er skrevet i et enkelt og deilig flow hjemme i Bjärme mellom turneer. Jeg hadde viljen til å skrive tilgjengelige, kortere og mer hookige låter, samtidig som jeg vet at det blir som det blir. Jeg elsker det monotone og suggestive og det kommer alltid med, uansett hvordan jeg gjør det. Så jeg kjempet for å få med det andre. Innen jeg reiste sa jeg at jeg vil at albumet skal kjennes som en selvsikker kjeftesmelle, mer enn som en engstelig klem fra en indieartist som søker etter å være kul og riktig. Jeg håper vi har lykkes med det… Med de første albumene har jeg søkt innover i meg selv etter et sound og et språk som er mitt. Det jeg har kommet frem til er mitt språk og min sound, akkurat som jeg selv er under endring og under utvikling, og det er slik jeg vil ha det. Målet skal i stedet være at hvert nye album jeg skriver skal få den forrige til å kjennes gammel.» Dette er Ellens egne ord om sin reise og om sine tanker om hvem hun vil være som artist.

Cigarette Secrets

Dette albumet ble spilt inn i julemåneden desember i Dreamland Recording Studios i Woodstock. Albumet har Ellen produsert selv. Med seg hadde hun Johan Arveli, Emil Karlsson og Robin Lindqvist samt gitaristen Nik Lee. Ellen, som har Bob Dylan som sitt store idol, ser på Woodstock som hellig mark. Med andre ord var dette en eventyrlig opplevelse for den unge og fremadstormende artisten, som bare gleder seg til arbeidet med neste album.