DR. JOE AND THE FUSION CLINIC

Dr. Joe & The Fusion Clinic er et rockeband fra Halden, eller det vil si at ett av bandmedlemmene er hentet inn fra Sarpsborg. Bandets medlemmer er Kasper, Petter, Andreas, Stian og Adrian. Med seg i crewet har de Mads. Alle guttene er sist i tenårene og gikk på videregående da bandet ble etablert i 2014. Etableringen av bandet var en reaksjon på at Halden kommune ønsket å legge ned Rockehuset. Gruppen spiller det som kalles sinna rock og har greid å skape seg en plattform som det nye håpet for haldenrocken.

Bandets navn, Dr. Joe & The Fusion Clinic er inspirert av musikeren Jimmy Fallon. Guttene har deltatt på UKM, ungdommens kulturmønstring, flere ganger tidligere. Dette har skjedd både som band og individuelt. Medlemmene har fordelt sine kunnskaper slik:

Kasper Schytte Bjerrum Jensen synger. Adrian Sunde Bjerketvedt og Stian Songkran Johansen spiller begge gitar. Petter Svanholm tar hånd om bassen og Andreas Buckholm trakterer trommene.

UKM

UKM står egentlig for Ung Kultur Møtes, men de fleste av oss kjenner det som UKM eller under foretaksnavnet «Ungdommens kulturmønstring». UKM er et tiltak for alle ungdommer mellom 13 og 20 år, og begivenheten finner årlig sted over hele landet. Deltar du i UKM kan du gjøre det under ulike kategorier, som musikk, dans, film og visuelle uttrykk. Liker du ikke å stå på scenen kan du hjelpe til bak eller du kan jobbe med UKM Media eller som arrangør av de ulike begivenhetene.

Ingen konkurranse

Dette er egentlig ikke en konkurranse, men de har likevel et eget system med tre nivåer og egen jury. De ønsker å få frem bredden i hva ungdommen driver med innenfor kultur. Om vinteren foregår den lokale mønstringen innen hver kommune. Om våren er det fylkesmønstringen og i juni går den nasjonale UKM-festivalen av stabelen. Det er 30 deltagere fra hvert fylke som får delta her. I tillegg til å stå på scenen og treffe andre ungdommer, kan de også delta i flere ulike kurs og workshops.

UKM-festivalen, den som avholdes i juni, finner alltid sted i Trondheim. Men det hender de avviker fra dette og arrangerer den andre steder. I 2017 skal den gå av stabelen i Sandnes.

UKM har blitt arrangert hvert år siden 1987, og er Norges største satsning på ungdommer og kultur. Modellen har de hentet fra Finland, og pengene blir bevilget over statsbudsjettet hvert år. Ungdommen selv deltar i hele prosjektet fra start til slutt. Siden 2015 har de også kunnet være med på media siden, som lager innholdet til UKM.no og Facebook. Her er det kunnskaper og erfaring å hente innen journalistikk, videoproduksjon, fotografering, tv-studio, pressehåndtering og markedsføring.

UKM har også egne ambassadører som har som jobb å få ungdommen til å melde seg på. Disse ambassadørene forteller om sine egne opplevelser i UKM og deltar aktivt i PR-arbeidet på ulike måter.

Noe annet veldig spennende med UKM er at de er med i et internasjonalt nettverk av ungdomsfestivaler, blant annet i Belgia og Nederland. Dermed kan utvalgte deltakere fra UKM få oppleve å spille på internasjonale scener i Europa.

Det er ikke bare gutta i Dr. Joe & The Fusion Clinic som har deltatt på UKM. Det gjelder også Odd Norstoga, Eva Wheel Skram, Karpe Diem og mange, mange flere.