BENDIK BRÆNNE

Bendik Brænne, født 17. august 1987, er en norsk musiker, låtskriver og artist. Brænne har siden 2010 vært med i bandet til Amund Maarud. Her spiller han barytonsaksofon, men han behersker også piano og gitar. Han er også med i bandet Los Plantronics, og er i tillegg til dette mye i studio er han bidrar med sitt instrument på en mengde ulike innspillinger. Artister han på denne måten har hjulpet i studio er Noora Noor, Dumdum Boys og Jonas Alaska.

Debut som soloartist

Debuten som soloartist skjedde på Rockefeller i 2012. Da hadde han jobben som support for Valentourettes. I årene etter har han spilt på mange festivaler, som blant annet kjente By:larm og Øyafestivalen. Debutalbumet «How To Fake It In America» kom i 2013. Låtene på albumet hadde han skrevet sammen med sin bror i kjelleren hjemme, og noen av låtene er mer enn ti år gamle. Albumet ble faktisk ikke spilt inn her hjemme, men i Nashville, USA. Med seg hadde Brænne en rekke kjente musikere, som Bobby Keys og Fats Kaplin. Bobby Keys kom med etter et litt heldig møte på byen og Brænne satt oppe hele natten for å skrive en sang som passet til musikeren. Amund Maarud og Henrik Maarud har eget plateselskap, kalt Snaxville Recordings, og det var dette selskapet som utga debutalbumet til Brænne.

Et samarbeid mellom brødre og familie

Brænne har en endre bror som også driver med musikk. Han heter for øvrig Mattis Brænne Wigestrand. Brødrene skriver låter sammen. Faren er den kjente norske skuespiller og forfatter Trond Brænne og sammen med denne og søsteren har han bidratt på fire ulike barnebøker. Dette er en bokserie, Redd, Savnet, Fremmed og Uvenner, som ble utgitt av Aschehoug forlag.

Aloha from Torshov

I 2013, nærmere bestemt i julemåneden, kom en EP med fire spor. Den het «Aloha from Torshov» og ble spilt inn i stua til to av bandmedlemmene; Nikolai Grasaasen og Torjus Eggen. Året etter, i oktober 2014, kom soloalbum nummer to, «Do You Know Who I Think I Am». Tekstene til denne platen er også skrevet i samarbeid med storebroren Mattis, og innspillingen foregikk i studioet til Amund Maarud. I likhet med denne første platen har også denne med musikere fra countrymusikkens hovedstad Nashville. Denne gangen via Skype! Bandet som var med bestod av Amund Maarud, Henrik Maarud, Egil Stemkens og Simen Aanerud. I tillegg kom det god hjelp fra Nokolai Grasaasen, Jakob Jones, Martin Horntveth, David Wallumrød, Hans Friis og Mari Persen.

Denne ble nominert til den gjeve Spellemannsprisen i klassen for country. Dette var andre gang han var nominert i samme klasse, så det vil si to nominasjoner på to år. I tillegg har han også vært nominert til Bendiksenprisen, Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur og til Brageprisen i kategorien «Billedbøker for barn og / eller voksne».

Ny singel

I år slippes den nye singelen «Ain’t nobody like me» og dette spås å bli den nye, store sommerhiten. Med på låta er Los Plantronics, David Wallumrød på orgel, Martin Windstad på perkusjon, Mia Persen på stryk og Daniel Romano korer. Innspillingen foregikk hos Christian Engfelt og Dan Westron har stått for miksingen. Selve albumet kommer i september 2017.